Kassören informerar: Inför årets fakturering

Klubben kommer inom kort att börja skicka ut årets fakturor via Båtunionens BAS-system. Vi testar olika fakturerings-sätt, bl a  där Billecta hanterar utskicken. Du som har en e-postadress i vårt medlemssystem får ett meddelande via e-post. Medlemmar som saknar e-post får en pappersfaktura i brevlådan. Vi siktar på att man även ska kunna anmäla att man vill få e-faktura, men det är oklart om avtal och godkännanden för det hinner bli klara i år.

Faktura via e-post –  hur man vet att det inte är ett bluff-mail

Den faktura som skickas via BAS-systemet är ett mail med avsändare noreply@app.batunionen.com och där fakturan visas sedan man klickat på en länk. Var alltid försiktig med att klicka på länkar i mail, men ser mailet ut som det beskrivs här nedanför med avsändaradress noreply@app.batunionen.com så är det OK. Länken i mailet ska leda till en webbsida som innehåller “http://url419.app.batunionen.com/
Håller man muspekaren över länken utan att klicka så visas adressen längst ned i webbläsarfönstret.

Innehållet i mailet ser ut så här. exempel:

Rubrik: Fakturanr 896158193 från Sveduddens Båtklubb

Hej,
nedan finner du din faktura från Sveduddens Båtklubb. Kopiera länken och klistra in den i din webbläsare om det inte fungerar att klicka på länken.

Faktura nr 896158193

___________________

Sveduddens Båtklubb

svedudden.net

BankGiro: 5797-0709

Se dina avgifter innan fakturan skickas
Under vårens arbetsdagar har det funnits möjlighet att på plats få ett konto skapat, där du själv kan logga in och se vilka avgifter som finns registrerade på dig och ditt medlemskap innan faktureringen går ut. Har du inget konto i BAS och önskar få ett konto skapat, kontaktar du mig genom att skicka e-post eller SMS med ditt Namn samt personnummer för att möjliggöra inloggning via BankID. 
OBS: Ett konto på hemsidan är inte samma sak som ett konto i BAS.

En länk finns till BAS uppe i menyn på hemsidan.

Jag kommer att finnas på plats även på höstens arbetsdag för de som föredrar att på plats korrigera uppgifter, skapa konto och svara på frågor.

Eftersom det är första året vi nyttjar “BAS”, och att jag är ny som kassör så hoppas vi på överseende för eventuella felaktigheter. Hör av dig vid frågor.

Vårhälsningar från Ingrid Renfors (Inkan), kassör & informationsansvarig SBK
e-post: medlem@svedudden.net
Mobil: 070-568 8881